Omgeving

 

Laat je net als vanGogh, Cézanne en Picasso door het zonlicht inspireren. Bezoek in hun voetsporen Aix-en-Provence, Avignon of Saint-Paul de Vence. Geniet van het Provencaalse kleurenpalet: zonnebloemen pronken tegen een stralend blauwe hemel, lavendel kleurt de horizon geurig paars, sterren fonkelen aan de nachtelijke hemel. Trakteer je zintuigen op al het lekkers dat Zuid-Frankrijk je biedt. De Provence verwent je papillen met zongerijpte groenten, zoete aardbeien of kersen en de sappigste meloenen. Ga op gastronomische ontdekkingsreis op de lokale marktjes van Saint-Maximin, Cotignac of Brignoles. Strijk ’s avonds neer op ons terras, luister naar de krekels, en geniet van een dieprode wijn, frisse rosé uit eigen wijngaard, van een pittige pastis of van een Belgisch biertje. Flaneren, het woord is uitgevonden voor de Côte d'Azur. Op de Promenade des Anglais in Nice, of de Croisette in Cannes slentert het modieuze volkje. Je spot misschien een bekende actrice! Liever actief? Kom dan heerlijk baantjes trekken, of lekker dobberen in het zwembad. Trek je stapschoenen aan voor een lange wandeling in de Gorges du Verdon. Of pak je fiets (map met fietsroutes beschikbaar), loop tussen de wijngaarden en beklim het massief van de Sainte Baume. Het aanbod is oneindig! In de hal en in elk appartement ligt uitgebreide documentatie van alle toeristische en sportieve trekpleisters in de buurt. Wij kunnen ook altijd meer informatie geven!

BrignolesDe hoofdstad van de 'Centre-Var', met een zeer authentiek karakter, ten bewijze de vele pleinen, torens en oude deuren.Het centrum - niet ver van het 'oude' Brignoles, heeft een leuke commerciele zone, waarin vooral de zaterdagochtend markt een echte trekpleister is. Je kan in de buurt eveneens terecht voor Karting en Golf.

 

Saint-Maximin.Saint-Maximin is gelegen aan de voet van het Massief van La Sainte Baume, in het dal van een opgedroogd meer. De stad is gekend voor zijn kunst en historiek, vooral in het oude stadsdeel en de middeleeuwse Joodse wijk. Ook de enorme basiliek en de wekelijkse markt is beslist een bezoek waard.

 

Barjols.Barjols is vooral gekend als stad van het water, niet moeilijk als je weet dat het wordt doorkruist door 4 rivieren, en maar liefst 28 fonteinen telt...

 

Le Castellet.Dit pittoreske, versterkte middeleeuwse stadje is vooral bekend vanwege zijn schitterende ligging en gezellige straatjes, volgepakt met winkeltjes en restaurants.

 

Gorges du Verdon.Deze prachtige canyon werd gevormd door de erosie van de rivier de Verdon in de kalkrijke rotsen, en bevindt zich temidden van een natuurreservaat.

 

Lac de Sainte-Croix.Dit is het grootste meer van de Verdon. Het is ongeveer 10km lang en 3km breed, met een totaal oppervlakte van 2200 ha. De watersporters kunnen hier hun hart ophalen met windsurfen, zeilen, vissen, kayakken enzovoort.

 

Cannes.Bekend om zijn filmfestival in mei, is dit het hele jaar door de ster van de Franse Rivieira. 150 jaar geleden niet meer dan een vissersdorp, is Cannes nu wereldberoemd om zijn haven (met vissersbootjes zij aan zij met de meest luxueuze yachten) en 'La Croisette', de 'promenade' die 3km lang de ronding van de baai volgt.

 

Monaco.Ongetwijfeld één van de meest glamoureuze plaatsen ter wereld. Bezoek zeker het paleis, met het wisselen van de wacht (om 11:55u precies), De kathedraal, Het oceanografisch museum, de parchtige tuin en, indien de financien het toelaten, één of meerdere casino's...

 

Saint-Tropez.St. Tropez is in een 50-tal jaar veranderd van een kleine vissershaven naar één van de hipste plaatsen aan de Côte d'Azur. In de zomer de speeltuin van de Jet-Set en mensen die willen zien of gezien worden, maar ook -en vooral- buiten het toeristische seizoen een bezoek waard.

 

Cassis.Rustiger dan de gekende plaatsen aan de Côte d'Azur, is Cassis toch beslist de moeite waard voor wie een mooie kustplaats wil bezoeken met een pittoreske haven, gezellige cafe's en een mooi oud stadsgedeelte. Prachtig is de 'Route des Crêtes' die loopt van Cassis to La Ciotat, hoog boven de zee een garantie voor spectaculaire uitzichten.