Massages

Massage bestaat waarschijnlijk al even lang als de mens zelf. Instinctief tasten we naar een plaats dat pijn doet, we drukken en wrijven erover. Door massage wordt het hele organisme geactiveerd. De doorbloeding, klier - lymfewerking en de immuniteit worden verhoogd. Spierspanningen verminderen waardoor er harmonie in het lichaam onstaat. Ook op geestelijk en emotioneel vlak werkt massage diepgaand. Emotionele spanningen kunnen opgeslagen zitten in de spieren. Door massage worden deze spanningen losgemaakt. Zelf heb ik me gespecialiseerd in 2 soorten massage : de relaxatie -en dieptemassage. Telkens maak ik gebruik van kwalitatieve en biologische plantaardige oliën eventueel met enkele druppels etherische oliën om het effect te versterken.

Dieptemassage

Dieptemassage wordt uitgevoerd indien er sprake is van bewegings - en pijnklachten en wanneer spieren hiervan de oorzaak zijn.

Door een diepe druk uit te oefenen, met respect voor de pijngrens, wordt de spier beter doorbloed en worden verharde spieren losser gemaakt.

De zuurstofaanvoer verhoogt en de afvalstoffen worden afgevoerd. Hierna ontstaat er een diep ontspannen gevoel en het weefsel kan zich herstellen. Een pijnvermindering is duidelijk voelbaar.

Deze vorm van massage is zeer effectief maar wordt helaas zelden toegepast. De reden hiervoor is dat het enorm veel energie vergt van de masseur en dit liever vervangen wordt door een toestel. Maar elke persoon is anders en uniek en vereist een eigen benadering. Enkel geoefende handen kunnen aan deze noodzaak beantwoorden.

Enkele voorbeelden van ongemakken wanneer dieptemassage kan toegepast worden: hoofdpijn en migraine knieklachten, stijve nek, Carpaal-tunnelsyndroom, oorsuizingen, hielspoor, golfelleboog, tenniselleboog, heupklachten, enz...

Relaxatiemassage

Relaxatiemassage heeft tot doel het lichaam en de geest te ontspannen. Er hoeft dus niets mis te zijn om deze massage te ondergaan. Het is belangrijk om het lichaam regelmatig te onspannen. Stress kan heel wat ziekten veroorzaken zoals maagzweren, depressies, hartproblemen, rugklachten,...

Je af en toe laten verwennen met een massage is dus GEEN overbodige luxe.

Er worden etherische oliën gebruikt om het ontspannende effect te vergroten.